EthioNL Diensten (END)
Contact: service@ethio.nl . Telefoon: 06 22751641
Informatie over de amhaarse lessen

EthioNL Services verzorgt zowel basis als geavanceerde Amhaarse taalcursussen aan Nederlandstaligen.

Wat u leert
Ethiopia heeft eigen alfabeet welke van de oude taal Ge-iz afkomstig is. Tijdens de eerste lesuren, u leert het Ethiopische alfabet Gi-ez. U beheerst een flinke woordenschat en maakt eenvoudig zinnen. Daarna komt de structuur van de Amhaarse taal aan de orde. U leert de Amhaars taal spreken, lezen en schrijven. Er wordt een methode gebruikt waarbij de nadruk ligt op de structuur van de taal en grammatica. Click op de links 'cursus methode' (hiernaast) voor meer informatie

De oefeningen met antwoorden maken het serieboek ook geschikt voor zelfstudie. Maar u haalt er meer voordeel uit als u enkele middagen de lessen die er bij horen volgt. U bespaart veel energie en tijd.

Cursus inhoud

Vooraf
Vooraf aan de Amhaarse lessen krijgt u een uitgebreide introductie over EthiopiŽ, de achterliggende geschiedenis van de Amhaarse taal en legenden, beschrijvingen van volkeren, de cultuur, de andere talen, de mentaliteit van de EthiopiŽrs, en de vele bijzonderheden die dat land kenmerken, weetjes enz.

Het Ethiopische schrift (Gi-ez)
U begint de Amhaarse taal te leren zonder het Ethiopische alfabet te kennen. De Amhaarse klanken zijn in de Latijnse fonetiek geschreven. Maar het is ook mogelijk het Ethiopische alfabet (Gi-ez) in te studeren.

Het dagelijkse gebruik van Amhaars in EthiopiŽ
U maakt kennis met de verschillende thema's die in de Ethiopische samenleving voorkomen. U krijgt veel oefeningen om veel voorkomende onderwerpen begrijpelijk te maken.

Contact leggen en dialoog
U leert hoe u het beste met de EthiopiŽrs in het Amhaars kunt communiceren, de mensen kunt benaderen en welke antwoorden u kunt verwachten.

Amhaarse grammatica (4 delen les)
U maakt kennis met de basisstructuur van de Amhaarse taal. De meest gebruikte Amhaarse werkwoorden worden in les 4 opgenomen.
Ethiopische taal Amhaars voor Nederlandstaligen

Serie Amhaars lessen
Home
Over ons
Doelgroep
Boeken en CD
Cursus inhoud
Cursus planning
Cursus methode
Tolk en vertaling
Website onderhoud
Website hosting
Website ontwerp
Veel gestelde vragen
Het tarief
Contact ons
EthioNL Diensten -END- Copyright© 2004